Een werknemer gaat akkoord met een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte. Komt deze werknemer in aanmerking voor een uitkering?

Vraag van de week

Vaststellingsovereenkomst (VSO)

Bij ontslag met wederzijds goedvinden kan je kiezen voor een vaststellingsovereenkomst. Voor een vertrekkende werknemer is het belangrijk dat deze vaststellingsovereenkomst voldoet aan de vereisten om een uitkering aan te vragen. Zo moet er bijvoorbeeld in staan dat de werkgever heeft voorgesteld om de overeenkomst te beëindigen. Vaak wordt opgenomen dat de werknemer niet verwijtbaar is.

VSO en ziekte

Volgens de wet mag een werkgever de eerste twee jaar dat een werknemer arbeidsongeschikt is, deze werknemer niet ontslaan. Tekent een werknemer toch een VSO terwijl hij nog ziek is dan is de kans groot dat hij of zij niet in aanmerking komt voor een WW- of ZW-uitkering. Het UWV ziet dit als een benadelingshandeling. Dit houdt in dat het UWV de uitkering geheel of gedeeltelijk weigert.

Het antwoord

Het antwoord op de vraag is dus NEE. Als een dienstverband tijdens de ziekte wordt beëindigd dan is de kans groot dat het UWV de aanvraag voor de uitkering afwijst omdat er onnodig een beroep gedaan wordt op de WW- of ZW-uitkering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment