Generatieverschillen op de werkvloer: Hoe overbrug je de kloof?
Op de moderne werkvloer komen verschillende generaties samen. Hoe zorg je ervoor dat deze generaties niet botsen, maar juist samenwerken?
Op de moderne werkvloer komen verschillende generaties samen. Hoe zorg je ervoor dat deze generaties niet botsen, maar juist samenwerken?
In deze drukke tijden, waar werk en privéleven door elkaar heen lopen, is het voor organisaties een uitdaging om medewerkers gezond en gemotiveerd te houden. Als manager is het cruciaal om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich goed voelen. Maar hoe pak je dat aan?…
De wereld van HR verandert razendsnel en samenwerking met andere afdelingen wordt steeds belangrijker. Een van de meest interessante samenwerkingen is die tussen HR en marketing/communicatie. Maar hoe kunnen deze twee samen optrekken en wat zijn de voordelen voor HR?
Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich in snel tempo en is nu al bijna onmisbaar in verschillende sectoren. Van zelfrijdende auto’s tot spraakgestuurde assistenten, AI verandert onze manier van leven en werken en de HR-sector is daarop geen uitzondering. Maar wat kan AI precies betekenen voor HR,…
In een eerder artikel schreef ik al: “Weg met alle regels en procedures”. Leuk bedacht voor de afdeling HR, die ervoor moet zorgen dat aan specifieke wet- en regelgeving wordt voldaan. Kunnen onze HR-procedures en -documenten dan ook het raam uit? Voor een deel wel, denk…
Hoe zet je talent optimaal in? Talent benutten zorgt voor succes in de organisatie.
Ik heb het effect van belonen onderzocht. Op welke manier kan je medewerkers binden en boeien?
Ben je de positieve energie en verbondenheid kwijt in je team? Hoe is dit ontstaan en wat is de oplossing?
Op 3 april 2023 heeft minister Van Gennip een voortgangsbrief gepubliceerd waarin belangrijke hervormingsplannen voor de Nederlandse arbeidsmarkt worden gepresenteerd. Deze hervormingen zijn bedoeld om de arbeidsmarkt toekomstbestendiger en eerlijker te maken, zowel voor werkgevers als werknemers. In dit blog zal ik een aantal van de…
De ministerraad is gisteren akkoord gegaan met het wetsvoorstel voor de verplichte certificering van uitzendbureaus. Hoe kunnen uitzendbureaus en inleners zich nu al voorbereiden op de strengere eisen die dit voorstel met zich meebrengt?
Als je overweegt om met een zelfstandig professional (zzp’er) te werken, wil je voorkomen dat de Belastingdienst deze professional als een werknemer beschouwt. Dit kan namelijk leiden tot ongewenste juridische en financiële complicaties. Sinds de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) moeten zowel opdrachtgever…
Dit artikel schreef ik op 1 september 2016 op LinkedIn. Een fijne titel om de dag mee te beginnen :). Het bijgevoegde plaatje komt uit het boek “verdraaide organisatie” van Wouter Hart. Hij omschrijft in dit boek dat binnen sommige organisaties de systeemwereld leidend is geworden.
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) introduceerde op 1 januari 2020 een nieuwe ontslaggrond: de i-grond. Wat houdt de i-grond in, wat was het doel ervan en wat is de stand van zaken na een jaar?