Heb ik een aanzegplicht bij een projectovereenkomst?

Week1

Wat is een aanzegplicht? 

De aanzegplicht houdt in dat je werknemers met een tijdelijk contract moet laten weten of je hun contract wel of niet gaat verlengen. De aanzegtermijn is 1 maand. Je moet dus uiterlijk een maand voor de einddatum van het contract aanzeggen. De aanzegplicht geldt alleen bij tijdelijke contracten van minstens 6 maanden.
Het aanzeggen moet schriftelijk gebeuren. Dat kun je per brief of per mail doen. Zorg ervoor dat je concreet bewijs in handen hebt van de ontvangst van deze aanzegging.

Tip

Maak het jezelf makkelijk en stel een standaard brief of e-mail op. Die kun je dan uiterlijk 1 maand voor afloop van het tijdelijke contract aanvullen en versturen. Zet ook een reminder in je agenda, zodat je nooit te laat aanzegt.
Wil je een voorbeeld van zo’n aanzegbrief? Mail naar henriette@hrtrainer.nl.

 

Aanzegboete als je de aanzegtermijn niet nakomt 

Kom je als werkgever de aanzegtermijn niet na, dan moet je de werknemer een aanzegboete betalen. Zelfs als je het contract verlengt! De werknemer kan tot 2 maanden na de einddatum van het tijdelijke contract een beroep doen op deze boete. De hoogte van de aanzegboete is een brutosalaris van 1 maand.

Geldt de aanzegplicht ook voor een projectovereenkomst? 

Bij projectovereenkomsten ligt de einddatum niet vast. Neem als voorbeeld de renovatie van een gebouw. Met de aannemer wordt een overeenkomst gesloten ‘voor de duur van de werkzaamheden’. Omdat niet duidelijk is wanneer het contract eindigt, geldt voor deze contractvorm geen aanzegplicht. 

Het antwoord 

Het antwoord op de vraag is dus nee. Voor een projectovereenkomst geldt geen aanzegplicht. Ook niet als het project langer duurt dan 6 maanden. 

 

Netjes duurt het langst 

Heb je met een werknemer een contract voor 4 maanden afgesloten? Dan heb je geen aanzegplicht. Maar natuurlijk is het ook dan wel zo netjes om hem of haar te laten weten of je het contract verlengt of niet.

Heb je ook een vraag? Zit je met een ingewikkelde kwestie? Wil je meer weten over een bepaalde regel? Stuur een mail naar henriette@hrtrainer.nl. Je krijgt sowieso een reactie. Misschien wordt jouw vraag wel gekozen als vraag van de week. Alle vragen van de week worden geanonimiseerd gepubliceerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp